Imagini și fapte de iepure de mlaștină

Iepure de mlaștină călare pe un bușteanIepurele de mlaștină ( Sylvilagus aquaticus ) este destul de asemănător cu verișoarele sale cotale și este cel mai mare membru al genului Sylvilagus. În general, culoarea hainei sale este maro, iar coada scurtă este albă de dedesubt. Atât bărbații, cât și femelele acestei specii cântăresc între 1,5 și 2,7 kg (3 până la 6 lire sterline). În majoritatea lagomorfilor, femelele sunt mai mari decât omologii lor masculini.

Iepurii de mlaștină se hrănesc cel mai frecvent cu plante, ierburi și stuf. Se găsesc în ținuturile mlăștinoase. Acești iepuri își construiesc cuiburile deasupra solului, în mici gropi, folosind material vegetal mort și blana pe care au vărsat-o. Dacă a fost văzut un prădător, atunci iepurii de mlaștină pot alerga până la 45 km pe oră, în general în contururi vagi în zig-zag.

Acești iepuri se găsesc în tot sudul Americii Centrale și în regiunile de coastă ale Golfului. Mississippi, Louisiana și Alabama sunt locurile în care iepurii de mlaștină se găsesc din abundență. Se găsesc, de asemenea, în unele părți din Missouri, Carolina de Sud, Oklahoma, Texas, Georgia, Tennessee, Illinois și Kansas.

Iepurii de mlaștină preferă terenurile mlăștinoase, zonele joase mlăștinoase, afluenții râurilor mari, mlaștinile de chiparos și câmpiile inundaționale. Își fac habitatul aproape de apă. Ele produc depresiuni puțin adânci în ierburi înalte, frunze sau alte materiale care pot oferi o acoperire pentru odihnă în timpul zilei. Sunt animale de hranire nocturne.

Dintre toți iepurii coton, iepurele de mlaștină este cel mai mare. Greutatea unei femele de iepure de mlaștină este de 57,94 - 93,91 oz (1646 - 1668 grame), iar masculii cântăresc până la 65,64 - 90,08 oz (1861 - 2554 g). Lungimea totală este de 17,8 - 21,73 țoli (452 ​​- 552 mm). Blana capului și a spatelui este, în general, un amestec de maro ruginit, maro închis și negru. Gâtul, coada și partea de aerisire sunt albe. Un inel de culoare scorțișoară este clar vizibil în jurul ochilor lor.

Sezonul de reproducere al iepurelui de mlaștină începe de la mijlocul lunii februarie, dar poate apărea pe tot parcursul anului. Perioada de gestație este de aproximativ 35 până la 40 de zile. Femela dă naștere la 2 sau 3 litiere pe an și există 1 până la 6 persoane într-o singură așternut. După două sau trei săptămâni, cei mici devin independenți. Atât bărbatul, cât și femela ating maturitatea sexuală când au aproximativ 6-7 luni.

Iepurele de mlaștină trăiește un an și jumătate (în medie), dar poate trăi până la 10 ani în sălbăticie în condiții favorabile.

Acești iepuri sunt cei mai activi când clima este rece. Le place să se culce în zori, amurg sau noaptea, deoarece sunt animale nocturne. În timpul zilei, se odihnesc și rămân nemișcați în bușteni mari de copaci goi sau iarbă lungă și densă. La fel ca iepurii cu coadă, iepurii de mlaștină aleargă foarte repede dacă simt vreun pericol și sar în apă și rămân nemișcați în apă, cu doar nasul deasupra nivelului apei.

Iepurele de mlaștină este listat ca fiind cel mai puțin îngrijorat (LR / lc), cu cel mai mic risc. Nu se califică pentru o categorie mai expusă riscului. Taxonii răspândiți și abundenți sunt incluși în această categorie, pe Lista Roșie IUCN a speciilor amenințate





Denumiri pentru iepurele de mlaștină
Un tânăr / bebeluș de iepure de mlaștină se numește „iepuraș, trusă, pisoi, levet sau cuib”. Femelele sunt numite „doe or jill” și masculii „buck or jack”. Un grup de iepuri de mlaștină se numește „warren, cuib, colonie, bevy, îngropat, condus sau urmărit”.
Țări
Statele Unite

Mai multe animale care încep cu S