Tanarul stacojiu

Tanarul Scarlet este o pasăre cântătoare americană de dimensiuni medii. Fost plasat în familia tanagerului, acesta și alți membri ai genului său sunt acum clasificați în familia cardinală. Penajul și vocalizările speciei sunt similare cu ceilalți membri ai familiei cardinale.





Tanarul Scarlet este clasificat ca fiind cel mai puțin preocupat. Nu se califică pentru o categorie mai expusă riscului. Taxonii răspândiți și abundenți sunt incluși în această categorie.

Tanarul stacojiu (Piranga olivacea) este o pasăre cântătoare americană de dimensiuni medii. Plasat anterior în familia tanarilor (Thraupidae), el și alți membri ai genului său sunt acum clasificați în familia cardinală (Cardinalidae). Penajul și vocalizările speciei sunt similare cu ceilalți membri ai familiei cardinale. Mai Mult

* Tanarul stacojiu, în arbust * Tanagerul stacojiu, în arborele gol Rang global: G5 Rangul statului: Starea agenției SNA USFWS: niciunul USFS: niciunul BLM: niciunul Nivelul de conservare FWP: 4 PIF: niciunul Descriere generală În primăvara și începutul verii, masculul este stacojiu, cu aripi și coadă negre. Mai Mult



Tanarul Scarlet are o gamă largă, estimată la nivel global la 2.600.000 de kilometri pătrați. Originară din America și din țările insulare din apropiere, această pasăre preferă ecosistemele pădurilor temperate, subtropicale sau tropicale. Populația globală a acestei păsări este estimată la 2.200.000 de indivizi și nu prezintă semne de declin care ar necesita includerea pe Lista Roșie IUCN. Din acest motiv, starea actuală de evaluare a Tanagerului Scarlet este cel mai puțin îngrijorător. Mai Mult

Masculul Scarlet Tanager este una dintre cele mai strălucitoare păsări colorate care se cuibăresc în Tennessee. Cu toate acestea, el poate fi trecut cu vederea din cauza comportamentului său discret și a preferinței sale pentru copertina pădurii. Cântecul Tanagerului Scarlet amintește de un Robin american răgușit și este similar cu melodia Tanagerului de vară, dar nota de apel chik-burr este distinctivă. Mai Mult

O pasăre roșie cu aripi negre izbitoare, Tanagerul Scarlet este o specie comună din interiorul pădurii de est. În ciuda culorii sale strălucitoare, este adesea trecută cu vederea datorită comportamentului său destul de secret și a preferinței sale pentru baldachinul pădurii. Mai Mult



* Tanagerul stacojiu apare în episodul „Verizon pierdut” al seriei de televiziune de animație The Simpsons. În episod, Bart Simpson pune un microcip GPS pe un tanager stacojiu care zboară spre Machu Picchu, iar Simpsonii urmează. Mai Mult

Tanarul Scarlet are doar 7 inci lungime, dar penajul său, în special cel al bărbatului său adult, este foarte atractiv și inconfundabil. Cap și corp stacojiu strălucitor, cu aripi și coadă negre, ai crede că ar fi atât de ușor să vezi aceste păsări cântătoare în căutarea hranei. Acest lucru nu este cazul, deși această specie specială de păsări le place să caute hrană sus în copac, unde sunt ascunse de frunzișul dens. Mai Mult

Aspectele subiectului tanager stacojiu sunt discutate în următoarele locuri la Britannica. Referințe asortate * descriere (în tanager (pasăre)) Cele trei specii de tanager care se reproduc în America de Nord temperată sunt tanagerul stacojiu (Piranga olivacea), tanagerul de vară (P. rubra) și tanagerul vestic (P. ludoviciana). O pasăre mai puțin arătătoare, tanarul hepatic (P. flava), are o gamă mai mare de reproducere: ... Mai Mult



Dacă ați văzut vreodată un Tanager Scarlet în plin soare, veți ști de ce această pasăre este numită „flacăra primăverii”. Cântecul robinului masculin este o serie de fraze șuierate, fluierate, care sună ca „zureet, zeeyer, zeero, zeery”. De obicei, există pauze lungi între melodii. Interpretarea tanagerului este adesea asemănată cu cea a unui „robin cu durere în gât”, referindu-se la calitatea gâtului cântecului. Primul apel al tanagerului sună ca „pui-breee”. Mai Mult

Tânăr stacojiu mascul în penajul reproducător. De William Paff, Cornell Lab of Ornithology. www.birds.cornell.edu/ Masculin Scarlet Tanager în penajul reproducător. De William Paff, Cornell Lab of Ornithology. Mai Mult

Adultii Tanager Scarlet sunt vânate de păsări de pradă. Ouăle și puii sunt mâncați de gauri albastre, zgârieturi, corbi americani, veverițe, șipci și șerpi. Fragmentarea pădurilor din America de Nord a fost legată de declinul unor specii de păsări migratoare. Sunt în curs studii în legătură cu acest subiect. Tanagerul stacojiu este foarte sensibil la această fragmentare. Mai Mult

Tanagerul stacojiu este neobișnuit printre cele 230 de specii din familia neotropicală, deoarece are modificări sezoniere ale penajului. Doar un alt tanar, o specie sud-americană, face acest lucru. În fiecare toamnă, masculul își schimbă penajul reproducător izbitor de stacojiu și negru pentru o culoare verde măslinie, asemănătoare cu penajul femelei Tanacar stacojiu. Mai Mult

Factura tanarului stacojiu are o structură distinctă asemănătoare unui dinte pe marginea tăietoare a mandibulei superioare. Acest lucru permite păsării să mănânce fructele și semințele arilate care alcătuiesc dieta sa (Stiles și Skutch 1989). Aceste păsări se găsesc frecvent în lunile de vară în pădurile dense de foioase, de stejar, lalele, hickory, frasin și pin, și în zonele rezidențiale împădurite și în parcuri. Mai Mult

Tanarul Scarlet măsoară 6 1/2 până la 7 1/2 inci în lungime. Masculii reproducători sunt de un roșu strălucitor, cu aripi negre și coadă neagră. Păsările femele sunt gălbui dedesubt și verzui deasupra. Aripile sunt de un maro cenușiu. Începând cu sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august, pasărea masculă se mută din penajul său alternativ roșu și negru strălucitor până la un penaj de bază aspru, asemănător unei femele. Păsările individuale prezintă grade variate de pete roșii până când năvălirea este completă. Mai Mult