Marea Pieptară

Masculul acestei uriașe păsări este probabil cel mai greu animal zburător viu, alături de Bustiera Kori de dimensiuni similare. Un bărbat adult are de obicei 90-110 cm lungime, cu o anvergură a aripilor de 2,1-2,5 m și cântărește de obicei între 10 și 16 kg. Cea mai grea pasăre cunoscută a fost de aproximativ 21 kg, deși exemplare mai mari au fost raportate, dar nu au fost verificate. Un mascul adult este maro deasupra și alb dedesubt, cu gâtul și capul lung gri. Piețele pieptului și ale gâtului inferior sunt castane. În sezonul de reproducere, masculul are peri lungi de gât alb. În zbor, aripile lungi prezintă zone mari de alb.





Marica otică este clasificată ca fiind vulnerabilă (VU), considerată a fi un risc ridicat de dispariție în sălbăticie.

Marica otică, Otis tarda, se află în familia otarda, singurul membru al genului Otis. Se reproduce în sudul și centrul Europei, unde este cea mai mare specie de păsări și în Asia temperată. Populațiile europene sunt în principal rezidente, dar păsările asiatice se deplasează mai spre sud în timpul iernii. Mai Mult

Great Bustard Group este o organizație caritabilă din Marea Britanie înființată pentru a promova conservarea Marelui Bustard în întreaga sa gamă. Marele Bustard a fost pierdut în Marea Britanie în urmă cu aproape două secole, iar piesa centrală a muncii noastre este UK Reintroduction Project, un program de 10 ani bazat în jurul sitului nostru de eliberare din câmpia Salisbury - o fostă cetate a acestei magnifice specii. Mai Mult



La fel ca alte otarde, Masculul Mare Bustard are un afiș flamboyant care arată mult alb, în ​​principal din coadă, și retrage capul. Marica otică se reproduce în martie, iar un singur mascul se poate împerechea cu până la 5 femele. De asemenea, toți avarii mari care se reproduc sunt din nou din iunie până în septembrie. Mare gălăgie la grădina zoologică din Beijing. Două sau trei ouă lucioase, de culoare măslin sau cafeniu, sunt depuse într-o mică răzuire măcinată. Femela incubează ouăle singure timp de aproximativ 4 săptămâni. Mai Mult

Bustardul mare (Otis tarda) Femei Great Bustard The Great Bustard, Otis tarda, face parte din familia otidă, singurul membru al genului Otis. În aria sa naturală, este cea mai mare specie de păsări. - Distribuție / Habitat: Marea otică este endemică în sudul și centrul Europei, unde este cea mai mare specie de păsări și în Asia temperată. Mai Mult

Vedeți Great Bustards in the Wild - Vedeți Great Bustards in the wild rezervând o excursie pentru a le vizita pe câmpia Salisbury. Mai Mult



* Puteți vizita Marele Bustard Reintroduction Project pe Salisbury Plain, Wiltshire. Detaliile de vizitare pot fi găsite pe site-ul Great Bustard Group. * Pustii mari au nevoie de pajiști și terenuri agricole deschise. Mai Mult

RSPB Primii pui de Bustard din Marea Britanie * Acasă Extinde Conectare Element de meniu Înregistrare Element de meniu Deconectare Element de meniu Modificare detalii conectare Element de meniu De ce să te înregistrezi? Extindeți elementul de meniu Marea Britanie și Irlanda Meniul site-uri Birding Mai Mult

Marica otică, otis tarda, este cea mai grea pasăre zburătoare din lume. Cei mai apropiați rivali pentru acest titlu sunt lebădă mută, cygnus olor și Păsărița Kori, ardeotis kori. Alături de lebădă și păun, cu o greutate cuprinsă între 18 și 25 de kilograme, această pasăre a fost considerată tariful potrivit pentru nobilime la banchete în secolul al XV-lea. Atât Lebăda, cât și Pieptoasa erau cele mai scumpe păsări de aprovizionat. Mai Mult



* Great Bustard Project, Salisbury Plain * Green Lane Wood Nature Reserve. * Rezervația naturală Lacurile Langford. * Rezervația naturală a fermei Moor inferioare * North Meadow, rezervația naturală națională Cricklade. * Rezervația naturală Swillbrook Lakes * Ascundeți safariul săptămânii - Aqua Firma Arctic Sailing CLICK AICI PENTRU A VEZI DETALII COMPLETE SAU A REZERVA. Mai Mult

Great Bustards în Marea Britanie = 15/07/2006 00:00:00 știri / great-bustard10 2007 nou-sosiți Din păcate, doar 6 Great Bustards au ajuns în Wiltshire anul acesta din cauza numărului foarte scăzut de cuiburi găsite în timpul primăverii și verii de rutină operațiuni de cultură agricolă în Rusia, singura sursă de ouă de Marea Bustară în beneficiul proiectului britanic. Mai Mult

Comunicat de presă - 23 iulie 2007 - Ouă depuse în Marea Britanie de cea mai mare pasăre zburătoare din lume marchează un succes imens de conservare, spune omul de știință ajutând la reintroducerea Marii Bustarde în Marea Britanie este „încântat” că păsările eliberate într-o locație secretă din Wiltshire și-au depus primele ouă. Mai Mult

Marele otard, Otis tarda, din Europa și Asia centrală, este cea mai mare pasăre terestră europeană; masculul adult poate avea o lungime de 10 ft (4 ft) cu o aripă de 20 ft (8 ft) și poate cântări 13,6 kg (30 lb). Bustarda australiană, Chorictis australis, are o dimensiune similară. Pustii sunt păsări îndesate, cu gât lung și picioare puternice; picioarele lor sunt construite pentru a alerga, cu degetele plate, tălpile largi și fără degetele posterioare. Mai Mult

* LIFE Protection of Great Bustard in Slovakia * Project Summary * Outputs Projects * Project Site SPA Sysľovské polia * Project Project SPA Lehnice * Team Project * Links * Link to Project Partners Mai Mult

au fost obținute pentru otarda mare (Otis tarda dybowski) și macara albă (Grus vipio). Studii multiple de recensământ, rapoarte verbale de la sute de păstori și vânători, interviuri ale sătenilor și analiza surselor de literatură au făcut posibilă descrierea dinamicii abundenței Marelui Bustard din anii 1960 până în prezent și a Macaralei cu capul alb pentru o perioadă puțin mai scurtă. Cercetătorii au analizat, de asemenea, datele meteo din Transbaikalia în aceleași perioade de timp, ducând la concluzii importante despre relațiile dintre numărul păsărilor și clima. Mai Mult

Marele Bustard se întoarce în SPA Lehnice SPA Lehnice 12.3.2008 Ziua anchetei tinerilor jurnaliști Jarovce 4.3.2008 Călătorie de studiu a studenților agricoli din SPA SPA Lehnice 9.1.2008 Expoziție foto despre Marea Bustară în școlile de bază Lehnice 13.12.2007 O nouă concurs școlar pe Marele Bustard Lehnice 6.12. Mai Mult

The Bustard and the Reintroduction to the UK Bustard Aspect and Breeding Season Curtship Food, Habitat and Range of the Bustard Descoperă mai multe fapte și informații interesante despre păsări în The Wonder of Birds: Numele Bustard este derivat dintr-o corupție din limba latină Avis tarda, deși aplicarea adjectivului tarda nu este pe deplin înțeleasă. Mai Mult