Petrel albastru

Petrelul albastru, Halobaena caerulea, este o mică pasăre marină din familia Procellariidae. Acest mic petrel este singurul membru al genului Halobaena, dar este strâns aliat cu prionii.





Imaginea Petrelului Albastru a fost licențiată în conformitate cu GFDL
Sursa originală : scanarea propriei lucrări fotografice
Autor : B.navezPermission (Reutilizarea acestui fișier) lucrare proprie: GFDL + CC-BY-SA
Permisiune : Licență de documentare gratuită GNU

Petrelul albastru este clasificat ca fiind cel mai puțin preocupat. Nu se califică pentru o categorie mai expusă riscului. Taxonii răspândiți și abundenți sunt incluși în această categorie.

Petrelul albastru, Halobaena caerulea, este o mică pasăre marină din familia Procellariidae. Acest mic petrel este singurul membru al genului Halobaena, dar este strâns aliat cu prionii. Cuprins - * 1 Taxonomie * 2 Etimologie * 3 Descriere * 4 Comportament * 4. Mai Mult

Petrel cu piele moale, Petrel albastru și Prion de zână (sudic) - Probleme de conservare * 2.1 Introducere generală * 2.2 Taxonomie * 2.3 Distribuție * 2.4 Dimensiunea și tendința populației * 2.5 Biologie reproductivă, ecologie și dietă * 2.6 Amenințări specifice petrelului cu penă moale , Petrel albastru și prion de zână (sudic) * 2. Mai Mult



Recensământul populației petrelelor albastre Halobaena caerulea la insula Mayes, Iles Kerguelen ... Recensământul populației petrelelor albastre Halobaena caerulea la insula Mayes, Iles Kerguelen ... petrelul (Halobaena caerulea) este un mic ... Mai Mult

La fel ca toate procelariidele, Petrelii Albastri sunt coloniale, cuibărind în colonii mari care sunt vizitate noaptea pentru a evita să fie luate de skuas. Petrelii albastri depun un singur ou într-un cuib în interiorul unei vizuini. Ambii părinți incubează oul în jur de 50 de zile. După eclozionare, puiul durează aproximativ 55 de zile până la pui. Coloniile lor pot fi găsite pe Insula Marion și Insula Prințului Edward - (din Insulele Prințului Edward), Insulele Crozet, arhipelagul Kerguelen, Insula Macquarie și Georgia de Sud. Mai Mult

Petrolii albastri sunt circumpolari, reproducându-se pe multe insule subantarctice, dar nu în regiunea Noii Zeelande. Acestea sunt sedentare în timpul perioadelor de reproducere de vară, dar apoi se întind pe scară largă prin oceanele sudice, între gheață și aproximativ 40 de grade sud. Dieta este în principal crustacee, pești mici și calmar, luate de la suprafața mării prin scufundare în zbor sau în timp ce păsările înoată. Ocazional, urmează nave sau hrănesc balene. Ornitologul W.R.B. Mai Mult



Petrelul albastru (Halobaena caerulea), este o mică pasăre marină din familia Procellariidae. Pot fi găsite pe Insula Marion și Insula Prințului Edward, Insulele Crozet, arhipelagul Kerguelen, Insula Macquarie și Georgia de Sud. Pe mare, acestea variază foarte mult din Australia până în Africa de Sud, America de Sud și Antarctica. Petrelul albastru este singurul membru al genului Halobaena. Mai Mult

Un studiu recent asupra puietului albastru de petrel de pe insula îndepărtată Marion din Africa de Sud a arătat că 90 la sută dintre puii examinați aveau plastic în sistemul lor digestiv, aparent hrănindu-le accidental de către părinți. / Comunitate de știri, opinii și comentarii Pentru navigația pe distanțe scurte la specii precum petrelul albastru, o pasăre poate distinge prin miros propria vizuină de cea a unei alte păsări din aceeași specie, spune Bonadonna. Mai Mult